Menu Sluiten

Terrastegels

Terras tegels

Het begin ven een mooi terras is natuurlijk het aanleggen van goede terrastegels. De kleur en vorm van de tegels bepaald in belangrijke mate de sfeer van uw tuin en woonomgeving. Gelukkig heeft u de keuzen uit een groot assortiment. Of misschien is het daardoor juist wel lastig om een goede keus te maken?

Voordelen van terrastegels

Als u kiest voor de juiste terrastegel dan hoeft u weinig tijd te spenderen aan het onderhoud van uw tuin. Als u kiest voor grotere tegels dan kan er weinig onkruid groeien in uw tuin. Bepaalde typen terrastegels zijn ook extra kleurvast of algenwerend. Laat u adviseren over de mogelijkheden.

Printbeton

Een mogelijk alternatief voor terrastegels is printbeton. Dit is een massief stuk beton dat gebruikt wordt als ondergrond voor uw tuin. In dit beton kunnen allerlei vormen worden geslepen zodat het lijkt op verschillende soorten tegels. Net wat u leuk vindt. Printbeton kan in verschillende kleuren worden opgeleverd. Tijdens erg slecht weer kan printbeton niet worden aangebracht.

Kunststof terrastegels

Een andere optie is om te kiezen voor kunststof terrastegels. Terrastegels van kunststoffen hebben een aantal voordelen ten opzicht van klassieke terrastegels. Zij zijn minder onderhoudsintensief. Ook zijn ze minder gevoelig voor water, zout en chloor waardoor deze tegels een goede keus zijn als tegels rondom zwembaden.

Prijzen terrastegels

Prijzen van terrastegels kunnen flink variëren. Vaak ligt de prijs tussen de €40 en de €80 per vierkante meter inclusief het leggen van de tegels. Dit is ook meteen de manier waarop u eventueel kunt besparen: Door de tegels zelf te leggen.