Menu Sluiten

Serre

Serre

Een serre is een aanbouw op de begane grond van een woning. Het bestaat grotendeels uit glas zodat de ruimte snel opwarmt door zonlicht. Een bijkomend voordat is dat u extra woonruimte aanmaakt om in te wonen. Het kan verstandig zijn om een extra zonwering in te bouwen, zodat u niet verblind raakt tijdens weer met vel zonlicht. Een serre bevat meestal niet heel veel ruimte, waardoor u de serre het beste niet te vol kan plaatsen met meubilair.

Serre laten maken

U kunt een serre laten maken, maar u kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om zelf een serre te maken. Er bestaand diverse partijen die kant en klare bouwpakket voor u kunnen aanleveren. Vaak kunnen deze bouwpakket modulair worden uitgebreid met schuifdeuren of andere aanvullingen.

Kunststof of hout?

Bij het kiezen van uw serre heeft u de keuze uit diverse materialen. Een houten serre geeft een klassiek uiterlijk, maar is wel lastiger om te onderhouden van een serre van kunststof. Prijstechnisch maakt de materiaal keuzen niet zo veel uit.

Isolatie

Een serre heeft een groot oppervlak en kan dus makkelijk warmte verliezen. Het loont de moeite om na te denken over mogelijke manieren om de serre te laten isoleren. Hierbij kunt u denken aan HR++ glas voor de ramen en bijvoorbeeld schuimbeton voor de vloer.

Wat kost een serre?

Natuurlijk zijn de prijzen van een serre afhankelijk van uw woonsituatie, en van de omvang en het type serre dat u wil laten maken. Toch wil u waarschijnlijk wel een indicatieprijs weten. Globaal kunt u rekenen op een minimale prijs van rond de duizend euro.