Menu Sluiten

Isolatieplaten

Subsidie isolatie

Isolatieplaten zijn één van de meest gebruikte soorten isolatie. Dit komt vooral doordat isolatieplaten makkelijk zijn om aan te brengen en ook goed op maat kunnen worden gesneden. Isolatieplaten worden onder andere gebruikten voor het isoleren van spouwmuren, daken en vloeren.

Soorten isolatieplaten

Er bestaan verschillende soorten isolatieplaten. Wij leggen u globaal uit wat de mogelijkheden zijn, en waarom u voor een bepaald type isolatieplaat moet kiezen.

PIR

PIR platen kunnen voor veel verschillende zaken worden gebruikt. Het heeft een hoge isolatiewaarden en kan ook als dunne plaat een goede isolatie bieden. Het is een redelijk stevige plaat met een hoge brandveiligheidswaarde. Ook is het materiaal goed bestand tegen vocht, waardoor PIR platen ook goed gebruikt kunnen worden bij daken.

PUR

PUR kan niet alleen worden aangebracht als plaatmateriaal maar kan ook in schuimvorm worden geleverd. De platen hebben echter een betere isolatiewaarde. PUR isolatie heeft één van de hoogste isolatiewaarden.

EPS

Isolatiemateriaal van EPS, ook wel bekend als piepschuim of tempex, is één van de populairste isolatiematerialen. Dit komt doordat dit materiaal niet alleen erg goedkoop is, maar het heeft ook een bijzonder laag gewicht. Dit isolatiemateriaal is goed bestendig tegen vocht en wordt dan ook vaak gebruikt in bijvoorbeeld kruipruimtes of daken. EPS wordt ook gebruikt in korrelvorm voor het isoleren van spouwmuren.

Kosten isolatieplaten

Isolatieplaten kosten meestal ongeveer €10 tot en met €20 euro per vierkante meter. Dit is echter wel afhankelijk van het type plaat dat u aanschaft.

Subsidie isolatie

Sinds 2021 bestaat er een nieuw beleid voor isolatie subsidie. Het gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, kortweg ISDE. Hier komt de bestaande isolatiesubsidie SEEH, of Subsidie energiebesparing eigen huis, te vervallen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u twee isolerende maatregelen laten uitvoeren.

U heeft dus des te meer reden om uw huis te laten isoleren. Niet alleen kan uw woning met korting worden geïsoleerd, maar u bespaart ook direct op uw energierekening en verhoogd de waarde van uw woning.