Menu Sluiten

Gras zaaien

Gras

Wilt u een tuin met meer gras? Dat kan door gras te zaaien. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Wij leggen het u uit.

Wanneer moet ik gras zaaien?

In principe kunt u in elke maand gras zaaien, maar het is wel belangrijk dat het voldoende warm en vochtig is. De koude wintermaanden kunt u beter vermijden. Ook tijdens droge warme zomers is het niet het ideale moment om graas te zaaien. Het beste moment voor het zaaien van gras is meestal in de lente of de herfst.

Hoelang met het gras groeien voordat ik het kan maaien?

Nadat het gras begint te groeien is het onverstandig om meteen te beginnen met maaien. Het jonge gras moet eerst de mogelijkheid krijgen om te groeien. Zodra het gras ongeveer 10 centimeter lang is kunt u beginnen met maaien.

Het gras zaaien

Zorg ervoor dat al het onkruid en andere planten uit de grond zijn verwijderd voordat u begint met zaaien. Spit het bovenste deel van de aarde om zodat het gras goed kan groeien. Met meststoffen kunt u ervoor zorgen dat het gras eventueel beter groeit. Gooi het graszaad gelijkmatig over het oppervlak uit voor een mooi vlak gazon. Na enkele weken zullen de eerste grassprieten zichtbaar zijn.

Gras zaaien kosten

Een zak graszaad van een kilogram kost ongeveer €10,-. Met een kilo graszaad kan je ongeveer 35 vierkante meter voorzien van gras. Een tuin van ongeveer 100 vierkante meter kan je dus met ongeveer €30,- voorzien van gras.